Hoe blijf je goed zichtbaar in Google?
17 augustus 2016

SEO zoekwoorden vinden en bepalen

SEO Zoekwoorden vinden - MKB Webpartner helpt!Het internet is een meedogenloos medium als het gaat om het kiezen van de juiste SEO zoekwoorden. Marketing en communicatie mensen kunnen de mooiste termen bedenken, maar als niemand die termen gebruikt om te zoeken, wordt je website ook niet gevonden. Voor meer dan 80% van de internetgebruikers (bron: Nielsen) begint een zoektocht op het internet namelijk bij een zoekmachine en in Nederland is dat Google. Google levert de gebruiker de informatie die hij of zij zoekt op basis van de woorden die ingetypt worden. Het is aan u of u bij die resultaten wilt komen te staan of niet.

Voorbeelden waar het mis gaat met SEO zoekwoorden

Het kiezen van de juiste SEO zoekwoorden is vaak moeilijker dan je denkt. Een paar voorbeelden:

Een bekend A-merk van witgoed heeft ooit bepaald dat hun apparatuur zo bijzonder is, dat je een vaatwasser van dat merk geen vaatwasser mag noemen, maar afwasautomaat. Mooi bedacht, maar op het woord afwasautomaat wordt in Nederland maar 2.400 keer per maand gezocht en op het woord vaatwasser 165.000 keer. Wat doe je dan als webredactie? Het populaire woord gebruiken, vasthouden aan je marketingstrategie of allebei?

In de zorgsector is bedacht dat ‘bejaardentehuis’ geen politiek correct woord is en dat ‘woonzorginstelling’ een betere naam is. Alleen gebruikt bijna niemand het woord woonzorginstelling in Google en komt het woord bejaardentehuis ruim 33.000 keer voor in zoekopdrachten.

Als u wilt dat uw website gevonden wordt in zoekmachines dan ontkomt u er niet aan om aan te sluiten bij uw eigen doelgroepen en hun woordkeuze. Uiteraard doet u dat binnen bepaalde grenzen; zo gaat u waarschijnlijk nooit het woord ‘poen’ gebruiken in plaats van ‘geld’ of grove, onfatsoenlijke taal.

Begin altijd met een zoekwoorden onderzoek

Een goede SEO strategie begint altijd met een SEO zoekwoorden onderzoek. Ook bij het ontwikkelen van een nieuwe website is niet het functioneel ontwerp, maar een zoekwoorden onderzoek de eerste stap. Via een zoekwoorden onderzoek leert u uw doelgroep kennen en ontdekt u of er voor hetzelfde onderwerp misschien verschillende SEO zoekwoorden gebruikt worden in de zakelijke of de consumenten markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *